Friday, March 18, 2011

sape nak photoshoot percuma?? yeah, it's free!!

(sila tekan untuk ke contest tersebut)

CARA2 PENYERTAAN MELALUI BLOG :

1 ) Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda.

2 ) Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)

3 ) Link kan blog ni dalam entry anda.

4 ) Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nak LIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :)

5 ) Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.

6 ) Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.


CARA PENYERTAAN MELALUI FB ( bagi yang tak ada blog sahaja)

1 ) Buat video berkaitan contest ni yang bertajuk : Contest free photoshoot by Faridism Photography.


2 ) Dalam video tersebut, nyatakan
SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, nyatakan TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)

3 ) Tagged kan video tersebut ke page fb Faridism Photography di SINI dan sekurang2nya 5 0rang rakan fb anda.


CARA PEMILIHAN PEMENANG

1 ) Entry yang paling kreatif dan dapat undian tertinggi oleh judges akan menang :)

2 ) Bagi yang menang, kami akan pilih lokasi shoot untuk anda. Dan tema ditentukan oleh anda. Tarikh photoshoot jugak ditentukan oleh anda.

3 ) Photoshoot percuma daripada pagi hingga petang.

4 ) Anda akan dapat dvd gambar photoshoot yang telah diedit dan semua gambar photoshoot pada hari berkenaan :)

TARIKH TUTUP : 11 April 2011, 12:00am

KENAPA SAYA MESTI DIPILIH??
  • sebab saya memang suka bab-bab bergambar ni. mula-mula mesti malu tapi lama-lama, mesti pose sana, pose sini, pose situ. omjayyy! sukanya kalau menang contest ni.. tapi mesti segan jugak sebab selalu yang di photoshoot konfem model lawa-lawa.. ala-ala Malaysian Next Top Model.. tapi tak pe, saya nak jugak! mana tau saya ni fotogenik..hehe to mr. faridism photographer, if u choose me, i won't make u regret for choosing me..(ayat mesti mau power jee) *wink2
TEMA YANG DIPILIH??
  • mesti laaa ala-ala pre-wedding photoshoot. not necessary pakai baju pengantin. baju biasa pun bole. tempat semestinya di taman-taman yang cantik kat KL. macam gambar kat bawah ni. dengan belon sebesar alam. sukanyaaaaa! (kalau Anwar Hadi cakap : sukanyew) haha
credit to sis nurul ain
to sis nurul ain, sorry curi gambar. i like this picture soo much! :)


tag to :
syaqira
yana
wawa

3 comments:

unieMARKS :) said...

walaaaaaaaaaa , cam nak join jaa . depa ada SLR kan ;)

*envy nih !

chot ok..! said...

thnk trex tag sya..sya tag trex blik:)

eeqa~ said...

Goodlucks2! :)