Monday, September 20, 2010

Raya-Part 2

raya ke-2 balik aloq staq, kedah. kampung belah ibu pulak. best woo ade banyak2 kampung ni even kampung2 aku tak lar macam kampung sangat.. tapi sumpah, best gila, gila, gler, gler der!!! waklu~ hahaha gedik tetiba :)

balik kedah best sebab ramai kazen-mazen. semua cam 1 kepala jee.. buat bsing, kasi riuh satu kampung dengan mercun, lepas kena marah, semua lari naik atas.. selang bape minit, sambung balik main..heeee~ pastu main lawan2 mercun dengan jiran sebelah. malam2 raya pun nak cari pasai. janji enjoy!! kazen2 yang dah kawin pun join da club. siap sponsor mercun and bunga api lagi. hebat lar cucu tok diah!!

abang ngah: camne kalo 1 hari, cucu2 tok diah tak balik raya??
pak ngah 'at: uisyh, jangan... hampa lar dok wat kampung ni meriah.

tengok2, lihat2, see2.. jiran pun suka bila kami balik. oh God, what a happy family i have~ :)

BILA 3 CUCU DARA TOK DIAH BERAYA.....

raya ke-3, jalan2 dengan ekin & along.. pegi raya rumah eija. rumet ekin kat maktab.. sampai pendang wooo kami pegi.. hebat kan?? first time jalan2 raya without parent beside. hee~ sudah makin nakal..huhu eija serve tomyam.. oh, feveret tuuuuu.. sedap weyh. rase cam nak tambah kali ke-2 and jilat mangkuk2 tuu..hehe (over lar kau t-rex!)

mission duit raya: TAK DAPAT!
maybe sbb dah dapat tomyam kowt..huhu

pastu, pegi Tokai plak..(for the 1st time in my life, baru thu ade tempat kat kedah ni nme Tokai..hehe rase macam orang asli baru kluar hutan plak tak thu ape2..huhu) kali ni pegi rumah klasmate along. Tuan Azaf oso non es Faza.. dapat makan kuih 'Belerai Di Mulut'.. bak kata faza..sebenarnye, kuih tart nenas.. prasan tak kalo korang makan, bila masuk je mulut, kuih tu lerai..huhu so, jadi lar nama yang hebat gila gila tuu..

mission duit raya: DAPAT! sampul gambar rm5, isi dalam pun rm5.. thanx mama faza :)
bila dah cinema dekat dengan rumah tok, ape lagi.. kitorang sebat sampai 2 movie.. last movie, tgk midnite woooo~ nakal lagi skali.. both movie melayu. 4 Madu & Senario Asam Garam.. kengkadang kita kena la sokong movie mlayu kan even kengkadang tu cinte die ntah hape-hape je.. ni tak. sikit2 layan cite omputih. (sebab cite omputih best!)

JALAN-JALAN DI BULAN RAYA..

hati-manis datang ambik kat rumah tok. die dah berani sebab semua family belah ibu dah knal die sape.. he's not stranger for them anymore. bukan orang yang kalo datang, kena hambat dengan penyapu..hehe bila die datang, semua layan baik2.. cis!! :P

on the first day, pegi jalan2 alor setar jee.. makan kat foodcourt tesco mergong sebab perut dah meragam mintak nasi. (i can't live without eating rice for one day) pastu hati-manis blanje Big Apple,, sedap2!! ondaway nak pegi BA tu, lalu depan Noodle Station. ade ke patut die cakap muka pompuan dalam gambar kat kedai tu, cam aku.? huh! awak kejam~ :(

teman hati-manis main futsal.. sangat, sangat, sangat malu sebab semua laki kat situ.!! nasib bek la kawan2 die okay. tengok hati-manis main even tak brape hebat..hehe
jangan marah. bau lepas main?? ta payah cite lar. korang sdiri paham kan..wahaha!!

ps: hati-manis hantar char kuey tiaw malam tu sebab saya teringin. TQ!


on the second day, hati-manis bawa jalan2 lagi.. kali ni lapar tomyam kat secret recipe plak. bawa ekin skali. and guess what??? all on me. heee~ :) pastu tengok resident evil yang best!! give 5 stars lar weyh!!

ps: hati-manis bawa pegi dinner kat kedai makan. tepi jalan jee. tapi tak kesah pun, janji dpat spend time for the last time :(

2 comments:

chot ok..! said...

trex..
jelez r tgk gmbr korng.
ble ak nk merasai cm ko erk..
lalala land~~~

ATIRA :) said...

alar. nnt ko dah de pkwe, ko amik gambar cm ktorg eh..
haha :)